Bändi

Jokaisella meistä on oma taakkansa kannettavana, oma heikkous, oma synti, oma poispesemätön merkki, joka säilyy mukanamme aina – Poltinmerkki, joka on syöpynyt sisuksiimme pysyvästi.

Tarkoituksenamme on alusta alkaen ollut valottaa sinulle, hyvä kuulija, millaista voi kristityn ihmisen elämä olla tässä maailmassa, parhaimmillaan ja pahimmillaan. Tahdomme kertoa musiikkimme välityksellä sinulle Kolmiyhteisestä Jumalastamme, sekä Hänen osoittamastaan armosta meitä kohtaan. Tämä armo on aseemme perisyntiä vastaan, joka meissä vaikuttaa jo syntymästä saakka. Tämän armon avulla on meille mahdollista päästä kerran perille sinne iankaikkiseen paratiisiin, jossa ei enää tunneta kipua.

Historiaa…

Vuodesta 2002 lähtien  on Kotkassa toiminut kristillnen rock/metalli-vaikutteinen bändi nimeltä Poltinmerkki. Alunperin Poltinmerkki on toiminut hieman toisenlaisilla kokoonpanoilla, mutta vuonna 2002 kokoonpano on vakiintunut nykyisen kaltaiseksi.

Vuonna 2004 oli aika marssia studioon, josta saatiin ulos kahdeksan biisiä käsittävä demo-cd. Demoa monistettiin muutamia kymmeniä, ja niiden avulla pääasiassa hankittiin keikkoja. Demon valmistumisen jälkeen alkoi bändiltä kuitenkin syntyä uusia biisejä, ja aikansa niitä hiottuaan ja treenattuaan bändi katsoi aiheelliseksi tallentaa kyseiset kappaleet. Näin syntyi ”Syytön-EP”.

Syyttömän jälkeisenä aikana monella bändin jäsenellä tapahtui merkittäviä asioita siviilirintamalla, joka myös vaikutti huomattavasti bändin musiikilliseen ulosantiin. Musiikki alkoi saada toisenlaisia ulottuvuuksia, musiikkityyli jalostui hieman rankempaan suuntaan ja mukaan alkoi tulla industrial-elementtejä. Voisi ehkä jopa sanoa, että bändin todellinen luonne, erinäisistä vaikutteista vahvistuneena, alkoi näkyä entistä selkeämpänä.

Vuonna 2009 julkaistavalla sinkulla on kuultavissa viitteitä muutoksista, joita bändin
musiikki on kokenut.

2015 ”Askel eteenpäin” löytää paikkansa musiikkiliikkeiden levyhyllystä. Levy on monella tavalla ajankohtainen ja käsittelee kysymyksiä, joita jokainen ihminen pohtii jossakin vaiheessa elämäänsä. Levy saa hyvän vastaanoton ja tuo jotain uutta suomalaiseen kristilliseen musiikkikulttuuriin.

Janne Virtanen – laulu, kitara
Sauli Paukkonen – koskettimet
Ari Viren – rummut
Ville Viuhko – basso

OLYMPUS DIGITAL CAMERAComments are closed.